cover-pupmag-438x555

Kliekjesrecept | Bruine bananen? Bak een cake!

cover-pupmag-438x555

Sepha is de eigenaresse van Sepha’s Passies, een bedrijfje dat zich richt op zorgvuldig verzamelde vintage en handgemaakte producten. Maar Sepha heeft ook nog een andere passie. In 2011 behaalde ze haar diploma Food Design & Innovation. Daar leerde ze om creativiteit en voedsel samen te brengen en deze combinatie te gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve voedingsmiddelen en concepten. Vanuit haar opleiding leerde Sepha om altijd de laatste trends op food gebied in de gaten te houden. Speciaal voor de lezers van ZMJ houdt ze jullie op de hoogte van de foodtrends van dit moment en van super handige kliekjesrecepten. Zoals deze overheerlijke bananencake.

Cake van bruine bananen

Bruine bananen – wie kent ze niet. Zeg eens eerlijk. Eet jij ze nog? Of gooi je ze weg? Wist je dat je bruine bananen perfect kunt gebruiken voor een overheerlijke (en gezonde!) cake? Probeer onderstaand recept maar eens. Lekker, gezond en binnen een uurtje klaar!

Ingrediënten

2 bananen
2 eieren
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
75 gram walnoten
snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Hak de walnoten grof. Prak de bruine bananen met een vork en klop met een garde de eieren erdoor. Meng de bloem, bakpoeder, zout en de walnoten door het bananenmengsel. Giet het beslag in de vorm en zet het voor +/- 45 minuten in de oven. Prik na 45 minuten in de cake met een sateprikker, als de cake mooi goudbruin is en er niks aan de sateprikker blijft hangen is de cake gaar. Eet smakelijk!

Psst. Deze cake bevat geen boter of suiker. Extra genieten dus 😉 

Bereiding

 bananencake

Fotografie door Sepha.

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.