A.M. WESTEN opent pop-up store in Bijenkorf Maastricht

Deze week vindt het jaarlijkse Fashionclash Festival plaats in Maastricht. Tijdens het bruisende mode-event biedt de Bijenkorf in Maastricht een podium aan een ontwerper die ik al een tijdje volg: A.M. WESTEN. Tijdens Fashionclash host ze haar eigen pop-up store in de Bijenkorf in Maastricht van 10 juni t/m 15 juni. 

Ik ben een groot fan van de ontwerpen van Annemarie Westen – de designer van het label. Haar ontwerpen kenmerken zich met een verfijnde draagbaarheid en unieke, grafische patronen. Tijdens het ontwerpproces speelt ze met subtiele veranderingen in de standaarden die we gewend zijn. Het label werkt met vouwtechnieken in combinatie met soepel vallende stoffen en geeft daarmee de ontwerpen een eigenzinnige nonchalance mee. Met behulp van overlappingen die meedeinen met de bewegingen van het lichaam, creëert ze een bepaalde spanning in de ontwerpen. Wat ik het mooiste vind ik haar ontwerpen? De items zijn niet alleen stuk voor stuk prachtig maar ook duurzaam in hun tijdloze karakter. Een kledingstuk van A.M. WESTEN kan je leven lang meegaan. Toevallig een dagje Maastricht gepland? Neem dan zeker een kijkje!

De S/S’14 collectie van A.M. WESTEN vind je onder andere ook bij Margreet Olsthoorn in Rotterdam, Outspoken Conceptstore in Den Bosch, Coming Soon in Arnhem en SPRMRKT in Amsterdam. A.M | WESTEN (Annemarie Manon Westen, Leiden, 1989) haalde haar Bachelor in Fashion Design aan de Hogeschool voor de Kunsten (2011, Utrecht). Na haar afstuderen deed zij werkervaring op in New York en Amsterdam bij onder andere Anne de Grijff.

A.M. WESTEN SS14 A.M. WESTEN SS14 A.M. WESTEN SS14 A.M. WESTEN SS14 A.M. WESTEN SS14 A.M. WESTEN SS14

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.