LE BAZARRE: DE REIZENDE MARKT IN UTRECHT

Als trotse inwoner van Utrecht schrijf ik maar al te graag over inspirerende initiatieven die hier ontstaan. Le Bazarre is daar één van: een reizende markt in Utrecht die een platform biedt aan verkopers van kwaliteitsvintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafische kunst, zelfgemaakte- en streekproducten. Iedere editie kent een andere samenstelling van verkopers, zodat steeds nieuwe creatieven, makers, lokale boeren en geïnspireerden hun producten kunnen presenteren. Deze lente staan ze op 5 mei op het Bevrijdingsfestival en op 24 mei in het Zocherpark.

De reizende markt Le Bazarre is een initiatief van Alice Nell en Rinke Vreeke. De twee dames hebben vorig jaar een aantal maanden in Berlijn gewoond en raakten geïnspireerd door de heerlijke zondagse rommelmarkten in de wijk en andere markten zoals de Voodoo Market en plekken zoals Markthalle Neun. Deze initiatieven bieden plek voor veelal jonge creatieve ondernemers die via deze markten hun product aan de man kunnen brengen. En dat is precies wat de dames naar Utrecht wilden halen.

Rinke: “Wat al die markten gemeen hebben is de ontzettend fijne sfeer. Van meiden die fanatiek naar mooi vintage jagen, mannen met baarden die extreem lekkere burgers maken en ga zo maar door. Het is bovendien veel leuker om je spullen echt bij ‘de maker’ te kopen. Dit maakt shoppen een stuk persoonlijker dan in een winkel of supermarkt. Het is een laagdrempelige manier om samen te komen, lekker te eten, mooie spullen te kopen, mensen te kijken en een goede middag te hebben!” Rinke en Alice hebben zin in de aankomende twee edities die in mei gepland staan: “Het is voor ons een toffe mogelijkheid om weer nieuwe verkopers van vintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafische kunst, zelfgemaakte- en streekproducten aan een groot publiek te presenteren. Alle producten zijn met veel liefde gemaakt of geselecteerd, dus ze verdienen alle aandacht.”

Vorig jaar was Zeg Maar Jij zelf ook op Le Bazarre op de Neude. Onderstaand een korte sfeerimpressie.

Le Bazarre

Le Bazarre_Juri-Hiensch

Fotografie: Juri Hiensch

Zelf verkopen op Le Bazarre? Dat kan!
Een verkoopplek op Le Bazarre is te huur vanaf €40,- (Bevrijdingsfestival Utrecht – voor woensdag 16 april) en €30,- (SPRING – voor eind april). Geïnteresseerden die willen verkopen op Le Bazarre kunnen zich aanmelden via http://bit.ly/LBZaanmelden.

BEVRIJDINGSFESTIVAL UTRECHT

maandag 5 mei tussen 13:00 – 23:00

SPRING FESTIVAL
zaterdag 24 mei tussen 12:00 – 17:00

Meer informatie en op de hoogte blijven: http://www.facebook.com/lebazarre.

2013-11-30_LBZ-Sfeer_Juri-Hiensch_MG_003.jpg

 Fotografie: Juri Hiensch

 

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.