ONLINE CONCEPTS| Life and Lemons X Zeg Maar Jij

Eigenaresses Laura van der Linde (28) en Esther van Wezel (28) delen allebei een liefde voor cultuur, musea en mode met een humoristisch randje. Met hun eigen webshop Life and Lemons besloten ze hun interesses samen te brengen in een persoonlijke verzameling aan stationary, tasjes, sieraden en woonaccessoires. Voor de producten op hun webshop zoeken ze de samenwerking op met lokale ondernemers en getalenteerde designers. Ik vroeg Laura en Esther meer over Life and Lemons.

Hoe zou je de stijl op Life and Lemons omschrijven?

“We hebben een grote liefde voor het minimalistische en verfijnde karakter van de Scandinavische stijl. Maar producten met Japanse invloeden trekt ons ook. De producten op Life and Lemons zijn producten met een speels karakter – items waar je blij van wordt.”

Wat maakt jullie zo anders dan andere webshops?

“Met name ons aanbod. We bieden een unieke verzameling producten aan die we enerzijds inkopen bij kleine, getalenteerde ontwerpers en die we anderzijds zelf maken. Bijvoorbeeld onze gezeefdrukte tasjes en kaarten, in samenwerking met Kapitaal in Utrecht. Of onze houten kandelaars en huisjes. Daarnaast wisselen we regelmatig van thema. Daar kopen we ook op in. Het thema vaart mee met de inspiratie en trends op dat moment. Dus niet een standaard zomer- en wintercollectie, maar “Graphic Summer”, waarin we afgelopen zomer veel werkten met grafische producten. Of “Let’s Colour” nu de kleurrijke herfst is aangebroken. En ook niet onbelangrijk: we proberen van iedere verzending een feestje te maken. Met een persoonlijke, handgeschreven kaart en een mooie verpakking.”

Fysieke winkel of een webshop?

“Wij geloven nog heel erg in fysieke winkels. Onze droom is uiteindelijk ook om er één te openen. Niets lijkt ons leuker dan een winkel te hebben in een mooi pandje met een ontwerpstudio erbij. Ik vind het mooi om te zien hoe er steeds meer concept stores bij komen die een podium geven aan lokale talenten. Dit is wat wij online ook doen met Life and Lemons, maar tegelijkertijd maken we ook gebruik van de fysieke contactmomenten door op marktjes te staan. Ik denk dat fysieke winkels en webshops elkaar prima kunnen aanvullen en ondersteunen. Er ligt voor beiden nog een mooie markt open.”

LIFE AND LEMONS x ZEG MAAR JIJ

Zeg Maar Jij ziet het aantal liefhebbers voor creatief en duurzaam ondernemerschap steeds harder groeien. En daar zij we heel blij mee! Daarom bieden we samen met de super leuke webshop Life and Lemons speciaal voor de lezers van ZMJ 10% korting op alle producten in hun prachtige webshop. Voer hiervoor de code lemonxzegmaarjij in bij het afrekenen. En vergeet vooral niet verder te lezen voor een exclusief interviews met de dames achter Life and Lemons. Veel shopplezier!

Zeg Maar Jij Favourites

 

Life and Lemons
Bezoek de webshop
Volg Life and Lemons op Facebook

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.