Elle Aime

De Zwaanhals in het opkomend winkelgebied Rotterdam-Noord zit vol met mooie conceptstores, gezellige eettentjes en vintage winkeltjes. Een aantal jaren zat hier ook Rotabs gevestigd: een grote garage waar creatieve ondernemers een werkplek hadden om hun winkel op te starten. Sinds eind 2012 is het pand, dat nu officieel Garage C heet, gesloten. Drie van de zes ondernemers betrokken een winkelpand op de Zwaanhals. Hieronder ook de 23-jarige Lisa Manuels, die het initiatief nam om op 21-jarige leeftijd het roer om te gooien en haar eigen winkel te beginnen: Elle Aime. Zeg Maar Jij nam een kijkje en maakte kennis met Lisa.

Elle Aime: zij houdt van. In deze winkel gaat een zorgvuldige verzameling schuil van de mooiste illustraties, DIY-tools en handgemaakte spulletjes. Eigenaresse Lisa is illustrator en opende twee jaar geleden haar winkeltje op de gezellige Zwaanhals. Zoals de naam Elle Aime al doet vermoeden, is Lisa’s winkel de manifestatie van alles waar zij zelf van houdt.

Lisa Manuels - Elle Aime

De leukste workshops
Bij binnenkomst voelt Elle Aime als een waar creatief hoofdkwartier. De winkel oogt gezellig rommelig en overal waar je kijkt is wel iets moois te ontdekken.  Naast het verkopen van de leukste handgemaakte printspulletjes, faciliteert Lisa ook workshops om creativiteit te stimuleren in de gezellige omgeving van haar eigen winkel. Laura Stassen van Zin en Verzin gaf tijdens mijn komst een van haar fantastische schrijfworkshop op retro-typemachines. Tijdens de workshop schreven vijf deelnemers hun eigen sprookje. Met het fanatieke getik van typemachines op de achtergrond, vroeg ik Lisa naar haar favoriete items uit de winkel.

800_IMG_8953

ZIn&Verzin - Elle Aime

Kruidenboxjes van Hucks Herbs
Lisa: “Huck Sim Chuah komt uit Rotterdam-Noord en liep op een dag mijn winkel binnen met deze schattige kruidenboxjes. Alles aan deze kruidenbox is eerlijk verkregen en biologisch afbreekbaar. De volledige verpakking heeft Huck zelf ontworpen. In de kruidenbox van Hucks Herbs zit alles om je eigen kruiden te kweken. Ik ben zelf dol op koken en vind het geweldig om mijn eigen kruiden te zien groeien.”

Hucks Herbs - Elle Aime

800_IMG_8861

Prijs vanaf €14,50. Je kunt kiezen uit verschillende kruidenboxjes: Kweek voor de Leek (bieslook, koriander en platte peterselie), Soepkip (dille, kervel, platte peterselie), Theeleut (citroenmelisse, kamille en munt), Cupido (Genovese basilicum, Griekse oregano en tijm).

Notitieboekjes van Bl-IJ
“Zelf word ik heel blij van deze notitieboekjes van BL-IJ. Ik verkoop het werk van BL-IJ omdat de eigenaresse in Arnhem een soortgelijk winkeltje heeft als ik. We bewandelen allebei hetzelfde pad maar dan in een andere stad. BL-IJ maakt prachtige printproducten die ik ook graag in mijn winkel heb. Van kaarten en notitieblokjes tot schriftjes en to-do boekjes. Vooral voor mezelf ook erg handig. Ik ben heel goed in lijstjes maken maar stiekem minder goed in ze afwerken.”

Bl-IJ - Elle Aime

800_IMG_8868

Prijs notitieboekje BL-IJ groen klein €3, notitieboekje roze €3,50. Enveloppen (per 6) €4,95

Poppen van Mikodesign
Mikodesign gebruikt zeefdruk om hele leuke illustraties op stof te printen. Ook maakt ze DIY-pakketjes waarmee je een pop of een knuffel kunt maken. De ontwerpster van Mikodesign is echt een vriendin van me geworden. Ik heb heel lief een kistje met plantjes van haar gekregen met de tekst Jardin de Elle Aime. Deze staat nu in het tuintje van mijn winkel. Samen met Mikodesign organiseer ik ook evenementen. Dat is best fijn als je alleen in een winkel staat. Zo heb je toch een soort van collega.”

MIKODESIGN - ELLE AIME

800_IMG_8961

800_IMG_8976

Prijs Mikodesign poppen €45 DIY poppen €20

Linnen tasjes van Studio Doeke en La Nonette
In mijn winkel hangen linnen tasjes met leuke prints. Een van de merken die ik verkoop is Studio Doeke. Daarnaast verkoop ik ook tasjes van La Nonette. Het leuke is dat ik nooit heb geweten dat de mensen achter deze twee merken een stelletje zijn. Pas toen ik beiden uitnodigde om een keer een workshop Illustratie te geven in de winkel, kwam ik erachter.”

Studio Doeke - Elle Aime

800_IMG_8924

 

 

 Prijs €16

Openingstijden Elle Aime

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 t/m 17:30
De eerste zondag v/d maand van 12:00 tot 17:00.

Adres
Elle Aime
Zwaanshals 299
3035 KG Rotterdam

info@elleaime.nl
www.elleaime.nl
www.elleaimeworkshops.blogspot.com

Vind Elle Aime ook op:
Twitter & Facebook & Instagram

One comment
  • Urlaub, Kwestie van Smaak en Klein Berlijn | Zeg maar jij
    Posted on december 9, 2013 at 3:55 pm

    […] van bekende illustratoren (een aantal zal je misschien al herkennen van haar Rotterdamse collega Elle Aime). Daarnaast geeft ze ambachtelijke workshops om zelf de mooiste dingen te kunnen maken. Ik vroeg […]

    Reply

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.