FEE Concept Store + Café

Links van mij wisselen gasten hun verhalen uit onder het genot van een kopje Indiase chai. De spierwitte muren worden op precies de juiste plekken opgesierd met unieke fotografie en illustraties. En terwijl mijn ogen zich tegoed doen aan de mooiste ontwerpen van Studio Ruig, Samsoe en Samsoe, Army of Me en Ebby Port, vraag ik me af waar de grote trap naar boven toe leidt. Ik had in het hartje van de Pijp in Amsterdam kunnen staan. Maar ik stond in Zuid-Limburg in een winkel die verrast en verwondert.

Studio Ruig

Ebby Port - FEE

FEE Concept Store + Café
FEE wordt gerund door Angela Lambriex (31) en Chrissy Goossens (26). Voor Angela en Chrissy was het een gok om een conceptstore met een filosofie die geënt is op health food, minimalisme en creativiteit in een stad als Sittard uit te dragen. Deze stad heeft zeker zijn publiekstrekkers op historisch vlak, maar moet het op winkelgebied nog altijd afleggen tegen de grote zuiderbuur aan de Maas. Toch waagden Angela en Chrissy de sprong. En verworven een strategische plek aan de Limbrichterstraat – de grote winkelstraat van Sittard. In de voormalige porseleinwinkel (met een prachtige historische waterput in de kelder), komt een unieke verzameling aan food, mode, kunst, vintage interieur en design samen. Fashion Exposes Everyone; dat is waar FEE voor staat. Dat voel je, en dat zie je.  

FEE Concept Store kelder

closemag

FEE COFFEE

FEE COFFEE
Chrissy ontfermt zich als toegewijde veganist over COFFEE – het conceptcafé in de winkel waar uitsluitend gewerkt wordt met de beste biologische en natuurlijke producten. Terwijl je zit op de vintage stoeltjes (die overigens ook te koop zijn) vind je op de menukaart de lekkerste homemade soepjes en broodjes. Ondertussen kun je genieten van FEE’s eigen fairtrade koffieblend, de “botanically brewed” limonade of van de rijkelijk gevulde smoothies, die allemaal een naam dragen van FEE’s filmiconen. Iconen die je overigens allemaal terugvindt op de “wall of fame” op het toilet. Ook leuk: COFFEE  serveert niet alleen de lekkerste drankjes en broodjes, maar verkoopt ook biologische chai en vegan producten om thuis te bereiden.

koffiebonen

veggie

FEE muur toilet

muffins

FEE bakingpowder

FEE fashion
Angela doet de inkoop van kleding en gaat op zoek naar de mooiste kwalitatieve items voor de dames- en herencollectie. Ze laat zich inspireren door tijdloze, minimalistische ontwerpen met een trendy touch. Haar favoriete merken zijn van Engelse en Scandinavische ontwerpers, en van eigen Hollandse bodem. Op de begane grond verkoopt ze dameskleding. De eerste verdieping is voor de heren. “Ik wil spullen verkopen die je lievelingsproducten worden”, vertelt ze met een grote glimlach. “Maar er zit meer in FEE dan alleen lekker eten en mooie kleding. Hier gaan we verder dan dat. FEE is een unieke verzameling van food, mode, kunst, vintage interieur en design. We willen van FEE een community maken. Waar jonge kunstenaars een platform krijgen, waar creatieven kunnen komen werken en waar stagiaires de kans krijgen om zich te ontwikkelen vanuit hun eigen talenten en persoonlijkheid.” Een mooi moment om Angela te vragen naar de verhalen achter haar favoriete items uit de winkel.

FEE dames FEE heren

4530 - FEE

Bekijk de volledige dames- en herencollectie hier.

Vintage interieur
Angela: “Samen met mijn vader heb ik een voorliefde voor vintage interieur. In de loop der jaren hebben we samen een hoop meubels van onontdekte en gevierde ontwerpers zoals Martin Visser en Osaka verzameld. Een aantal hiervan presenteren we bij FEE, maar ze passen helaas niet allemaal in de winkel. Daarom heb ik een lookbook gemaakt waar ik de meubels op voorraad verkoop. De lookbook ligt in de winkel en bieden we ook digitaal aan. Er is één stoeltje dat ik niet verkoop, en dat is het stoeltje dat ik voor mijn dertigste verjaardag heb gekregen. Die heeft een speciaal plekje in de winkel gekregen tegen de grote witte wand op de eerste verdieping, waar we momenteel ook de levensgrote illustratie van Anoek Griffioen exposeren.”

Anouk Griffioen

stoel

Fee Concept Store

FEE work

Prijzen op aanvraag. Bekijk het lookbook hier.

Uniforms for the dedicated
“Ik ga bewust op zoek naar merken met een gedachten. Uniforms for the Dedicated is zo’n merk. Het herenmerk bestaat uit een collectief van artiesten, muzikanten, filmmakers en designers. Door de ontwerpen te combineren met milieubewustzijn, produceren ze comfortabele kleding voor de casual man met interesse voor een duurzaam product. Dat past perfect, want recycling en duurzaamheid zit verweven in de filosofie van FEE. Ik word blij van de pasvorm, de materiaalkeuze en het verhaal achter dit merk.”

Uniforms for the Dedicated - FEE

uftd2

 Prijs: €216

Het drankjesassortiment in COFFEE
“We werken zoveel mogelijk met biologische ingrediënten. Zelf ben ik fan van ons limonade assortiment van Fentiman’s met allemaal bijzondere smaakjes zoals Ginger Beer en Curiosity Cola. Ik ben van origine grafisch ontwerpster en ben gek op de vormgeving van de flesjes. De drankjes zijn op natuurlijke basis gebrouwen  en dat past helemaal bij FEE. Daarnaast schenken we biologische chai thee, onze eigen Fairtrade koffieblend en we maken zelf lekkere smoothies met bijvoorbeeld fruit, agavesiroop, soja yoghurt of spinazie die je nog kunt uitbreiden met muesli of chia zaden.”

FEE SMOOTHIES

Fentiman's FEE

Fentiman’s Limonade: €2,80 Smoothies: €3,90 Smoothies + chiazaden + muesli: €4,90

Foto’s van Caroline Ras
“Deze jonge fotografe exposeert in onze winkel. De rechterfoto is mijn favoriete foto. Hij straalt een bepaald soort warmte en knusheid uit, maar ook iets ondeugends. Vooral de kleurencombinatie en typografie spreken me aan. De foto roept bij mij een gevoel van intimiteit op. Een mysterieus ontdekkingsgevoel. Een gevoel dat inherent is aan de visie van onze winkel: het ontdekken van verschillende materialen, de verhalen van de ontwerpers en kunstenaars en de achterliggende gedachten van FEE.”

Caroline Ras - FEE Gelimiteerde oplage foto klein €59 foto groot €369

Jeans van Won Hundred
“Ik durf wel te zeggen dat mijn broekenassortiment met zorg is uitgezocht. Juist omdat ik zelf een moeilijk figuur heb voor jeans, besteed ik extra veel aandacht aan pasvorm en bijzondere wassingen. Ons broekenassortiment verschilt in prijs van €50 tot €220. Mijn favoriet is wel meteen de duurste, maar dan heb je ook wat. De jeans van het Scandinavische merk Won Hundred zit perfect. De unieke wassing maakt het plaatje helemaal compleet.”

Won Hunderd - FEE

Won Hundred Fee

Prijs: €220

Over FEE Concept Store + Café
Drie jaar geleden startte Angela in een monumentaal anti-kraakpand een platform voor mode, kunst en vintage design onder de naam FEE Concept Store + Café. Sinds dit jaar is het kraakpand ingeruild voor een prachtig pand in de hoofdwinkelstraat van Sittard. Hier tillen Angela en Chrissy FEE Concept Store naar een ongekende hoogte met een filosofie dat in het teken staat van kwaliteit, een gezonde levensstijl en – misschien wel het meest belangrijke – jezelf blijven. Als liefhebber van exclusiviteit, samenwerking en verbinding biedt FEE aan jonge ontwerpers de kans om te exposeren in de winkel. FEE biedt tevens een platform aan stylisten (Sonja Wassenberg) en werkt samen met lokale ondernemers die de filosofie van FEE snappen (WOW Food) en deze samen met FEE tot een hoger niveau tilt. Eén die verder gaat dan een conceptstore. Hier vind je bijzondere beleving in een unieke setting waar exclusiviteit, eenheid, creativiteit en service op nummer 1 staan. Come as you are. 

 

FEE Concept Store + Café
Limbrichterstraat 71
Sittard
info@fee-conceptstore.nl
www.fee-conceptstore.nl

Volg FEE Concept Store op de FEEblogFacebook, Twitter en Instagram!

Openingstijden:
Maandag 13:00 – 18:00
Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 17:00

 

 

2 comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.