GROOS

Ik heb iets met Rotterdam. Ieder bezoek aan de havenstad blijft leuk; van de volledige transformatie van het stationsgebied en de prachtige donkere dames die ik schaterlachend uit de trein zie rollen, tot de vintage winkeltjes op de Zwaanshals en de industriële cafeetjes, koffietentjes en concepten aan de Schiekade. Het contrast tussen heel modern willen zijn maar toch ook wel weer heel gewoon kan wat mij betreft niet beter in balans zijn dan in Rotterdam. De eeuwige second city na Amsterdam wordt onderschat. En dat vonden de jongens van GROOS nou ook.

Rasechte Rotterdammers Tjeerd Hendriks (30) en Joost Prins (29) openden in februari dit jaar hun conceptstore GROOS op de Schiekade. Groos is het vergeten Hollandse woord voor trots. Bij GROOS vind je dan ook alleen het beste uit Rotterdam. Mode-, sieraden-, tassen- en schoenen ontwerpers, illustratoren, fotografen en kunstenaars; al het moois uit Rotterdam ligt bij GROOS. Of zoals Tjeerd dat zo mooi zegt: “Wij maken ons sterk voor het Rotterdamse product. Als je met trots al het talent en mooie producten uit onze stad bundelt, dan kun je een hele hoop herrie maken.” Ik vroeg Tjeerd naar de meest bijzondere producten uit de winkel. En believe me, dat was niet makkelijk tussen al die fantastische kunstwerken, foto’s, kleding, fietsen, tassen, boeken en meer. Veel meer. Dat wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Daarom deze keer iets meer foto’s dan normaal ; )

GROOS boek

GROOS foto

Tjeerd Hendriks - mede-eigenaar van GROOS - gekleed in Pelliano jasje en strik.

Tjeerd Hendriks – mede-eigenaar GROOS – in jasje en das van Pelliano. Nog zo’n Rotterdamse trots.

Jeans, tassen en meer van C. Cruden
Tjeerd: “C. Cruden is het label van Sam Cruden; een fantastisch mens. Ze was ontwerpster bij Kuyichi en Diesel en heeft nu haar eigen jeanslabel. C.01 is haar eerste jeans onder haar eigen label. Ik ben zelf helemaal fan van de unisex jeans van Japanse denim. Sam heeft ook de jeans met voetstuk teruggebracht. Dat is een hele lange jeans – vooral geschikt voor de wat slankere dames – waar direct een soort van sok aan zit van nappa-leer. Ze trekken de aandacht maar worden nog niet echt verkocht. In Parijs gaan ze echter wel als een speer. Sam maakt ook telefoonhoesjes en tassen. Onder andere in co- creatie met Eastpak. Daar hebben we nog meer moois van.”

C. Cruden C01 C. Cruden C01

C. Cruden bootleg

 Unisex jeans C. Cruden €245 Bootleg €89

 Limited edition Eastpak met C. Cruden en Alfredo Gonzales
“Vroeger stond Eastpak bekend als de skate-achtige schooltassen. Vandaag zoeken ze de samenwerking op met bekende ontwerpers als Wood Wood, Kris van Assche en Raf Simons. Maar Eastpak is ook lokaal heel actief. Samen met C. Cruden en Alfredo Gonzales – bekend om zijn vrolijk gekleurde sokken – ging Eastpak een collaboration aan die uitsluitend bij GROOS te verkrijgen is. Cruden ontwierp onder andere vrouwelijke rugtasje en elegante shoppers. Alfredo Gonzalez ontwierp de blauw-met-wit gestipte rugtassen. EInd november staat een nieuwe launch gepland met The Boyscouts.”

EASTPAK IS GROOS OP ALFREDO GONZALES

Alfredo Gonzales Eastpak

EASTPAK IS GROOS OP C. CRUDEN

C. Cruden Eastpak

Prijs Eastpak tassen: Alfredo Gonzales Backpack €125,- Alfredo Gonzales Plunjebaal €135,- Tassen C. Cruden met Eastpak €185,-

Sieraden van Studio ZWARD en Kirsten Spuijbroek
Tjeerd: “Studio ZWARD is het label van designer Kirsten Spuijbroek en illustrator Jelmer Noordeman. Voor hun label laten ze zich inspireren door afgedankte materialen en speelgoed. Bij GROOS liggen moderne kettingen en ringen van giethars – sommigen met een magneet als sluiting – met in elk item een zwart edelsteentje. In GROOS exposeren we ook een bijzondere autonome sieradenserie van Kirsten Spijbroek. Deze serie wordt ook getoond in het Museum voor Moderne Kunst in Antwerpen. De serie grijpt terug naar de kindertijd van de designer. Bij het overlijden van een naaste kwam ze erachter dat het niet algemeen geaccepteerd was om te rouwen. Ze onderzocht hoe rouwen werd beleefd in andere landen. Gedurende haar reis raakte ze geïnspireerd om bloemen te verbranden en te dopen in zwart porselein. Een teken om haar rouw mee te tonen.”

Kirsten Spuijbroek

Studio ZWARD

Sieradenserie van zwart porselein Kirsten Spuijbroek : ring €150,-  ZWARD Ring (dierenkop), armband en ketting vanaf €79,-

T-shirts van Stripes Clothing
“Drie net afgestudeerde jongens wilden een kledinglabel opstarten. Maar niet zomaar één. En dat is ze gelukt. De kleding van Stripes Clothing wordt ontworpen, gelabeld en gezeefdrukt in de gevangenis. We hebben hier shirts hangen met borstzakjes die gemaakt zijn van een oude gevangenisoverall bijvoorbeeld. Daar zit echt een verhaal achter. Stripes Clothing produceren hun kleding onder het motto “Made in Prison, Inspired by Freedom”.

Stripes Clothing

Stripes Clothing

Prijs Shirts vanaf 29.99 Hoodie 69,95

Over GROOS
GROOS opende in februari dit jaar hun winkel aan de Schiekade in Rotterdam. Het concept is te vergelijken met een warenhuis waar je de mooiste producten kunt kopen van Rotterdamse bodem. GROOS verkoopt producten van zo’n honderd leveranciers. Alles verkopen ze op basis van consignatie. Het criterium bij GROOS: het product moet uit Rotterdam komen, kwaliteit hebben en origineel zijn. Momenteel is GROOS bezig met het bouwen van de webshop. Daarnaast werkt GROOS actief samen met merken zoals Eastpak en de Mesh Print Club.

GROOS DOOS
Ook leuk: De GROOS DOOS. Een kerstpakket met alleen Rotterdamse producten. Op de leuke website van GROOS DOOS kun je op een originele manier het pakket helemaal zelf uitpakken om te kijken wat erin zit. Daarnaast neemt GROOS ook deel aan activiteiten en evenementen om Rotterdamse talenten een podium te geven. GROOS is trots op Rotterdam. En Rotterdam is groos op GROOS.

Volg GROOS op Facebook, Twitter en Instagram!

Schiekade 203
3013 BR Rotterdam
info@groos.nl
www.groos.nl

Openingstijden
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag – donderdag: 10:30 – 19:00
Vrijdag: 10:30 – 21:00
Zaterdag: 10:30 – 18:00
Zondag: 12:00 – 19:00

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.