HARRY | CHARLIE+MARY

In concept store Charlie + Mary in de Amsterdamse Pijp gaat een bijzonder label schuil: maak kennis met Harry. Dit nieuwe duurzame merk is gebouwd op de fictieve opa Harry – een wijze jazzmuzikant die gelooft dat mensen die ‘in tune’ zijn met zichzelf beter in staat zijn om voor de wereld om zich heen te zorgen. Hear hear! Ik ben fan. 

Harry - Charly + Mary

Find your tune
Harry inspireert mensen om hun tune te vinden: een verzameling van momenten die je rust geven en je gelukkig maken. ‘Find your Tune’ is het motto waar het eerste product van Harry – Harry’s gift – op is gebaseerd. Harry’s gift bestaat uit de combinatie van een duurzame witte tanktop in mannen- en vrouwenvariant en het boek met Harry’s urban fairytale ‘Find your Tune’. Het boek (geïllustreerd door Annabel Huisman) vertelt over de jazzmuzikant Harry die het leven zag als een lege notenbalk. Aan eenieder de opdracht deze in te vullen met eigen ‘muzieknoten’. Een perfect en super origineel cadeautje voor jezelf of iemand anders (een naamgenoot van Harry misschien?)

Harry’s Gallery Club
Ook leuk: in april opende de tijdelijke Harry’s Gallery Club in Charlie + Mary. Hier kun je tot en met half juni de foto-expositie ‘Wall of Tunes’ bezichtigen met een serie prachtige zwart-wit portretten gemaakt door de Amsterdamse fotograaf Dim Balsem. Tijdens de expositie vind je ook leuke polaroids waarin mensen op straat hun ‘tune’ delen met een persoonlijke kreet. Een fantastische manier om de aandacht te vestigen op het belang van het vinden van je eigen geluk.

Over Harry’s Gift
Het boek ‘find your tune’ en het witte hemd zijn onderdeel van de eerste lijn van Harry: Harry’s gift. Voor het produceren van de witte tank top werkt Harry samen met People Tree, een gerenommeerd duurzaam fair trade merk uit de UK. Het hemd en het boek zijn te koop via www.findyourtune.com en beschikbaar in toonaangevende conceptstores in binnen- en buitenland zoals uiteraard Charlie+Mary, Suhka in Amsterdam en Mieke in Gent.

Harry - Charly+Mary

 Prijs Harry’s Gift €34,95 || Website: www.findyourtune.com

Harry - Charly+Mary

Boek urban fairytale ‘Find your Tune’ geillustreerd door Annabel Huisman – onderdeel van Harry’s Gift

Harry's Gallery Club Charly+Mary

 Harry’s Gallery Club van april t/m half juni te bezichtigen in Charlie+Mary Concept Store

Harry - Charly+Mary

Harry - Charly+Mary

 Tanktop Harry is geproduceerd in samenwerking met het duurzame merk People Tree

Het label Harry is geproduceerd in samenwerking met Annouk Post (creatief bureau YOI) en Charlotte van Waes en Marieke Vinck (eigenaren Charlie + Mary) met het doel om duurzame mode op de kaart zetten. 

Charlie + Mary
Gerard Doustraat 84
Amsterdam
www.charlieenmary.com

Openingstijden
Maandag: 13:00 – 18:00
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 11:00 – 18:00
Zondag: 13:00 – 17:00

Tekst&fotografie: Talita Kalloe

2 comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.