Katryne

Omringd door razende forensen, runshoppers en een van de grootste bouwprojecten aller tijden vind je een broedplaats van kunst, mode, food en creativiteit. We lopen binnen bij Katryne – de pop-up conceptstore in het hart van Hoog Catharijne in Utrecht. Initiatiefnemers Spencer en Loes nodigen kunstenaars, modemerken, ontwerpers, muzikanten en barista’s uit om van Katryne iedere dag weer een bruisende happening te maken.

Katryne - Utrecht

Vintage Revivals - Katryne Utrecht

Katryne is het initiatief van Spencer Griet (Buro CS) en Loes van Wifferen (mede-eigenaar Olive Dahl). Het pop-up concept komt met een uitgebalanceerde combinatie van vintage, muziek, kunst, mode en food. Katryne gaat de uitdaging aan om een tijdelijke conceptstore te vestigen op een high traffic locatie te midden van de immense bouwput rondom Utrecht Centraal. Spencer: “Er zit heel veel talent in Utrecht maar er is nog geen plek in Utrecht te vinden om dit talent een podium te bieden. Deze locatie biedt juist mogelijkheden. Katryne biedt een moment in de dagelijkse drukte om even tot jezelf te komen en te genieten van wat je om je heen ziet. Dit voormalige pand Hoog Brabant stond al tijden leeg. Op deze manier kunnen we het benutten op een bijzondere en creatieve manier. Het is tijd dat Utrecht op de kaart wordt gezet.”

Katryne - Junction Yard

Illustraties van MOK-C, Thijs KoelinkTweeachtfourSacred Co, Olivier Vos, Lorenzo Beemer en Gebakken Muren.

Art - Katryne Utrecht

Uitzicht Muziektheater Vredeburg - Katryne

Aangepast aan haar omgeving staat Katryne nooit stil. De conceptstore biedt tot en met eind maart de ruimte aan HKU-studenten, illustratoren, kunstenaars, muziektalent en modetalent om de leegstand van het voormalige Hoog Brabant op een inspirerende en creatieve manier in te vullen. Via hun Facebookpagina houdt Katryne hun volgers op de hoogte van nieuwe evenementen en talenten. Ik nam een kijkje in de collectie van het bruisende pop-up concept.

Vintage Revival
Laura Menger heeft een voorliefde voor vintage meubels en struint stad en land af op zoek naar unieke exemplaren om zelf te restaureren naar mooie eigentijdse stukken. Sinds oktober 2013 verkoopt ze haar meubels en woonaccessoires niet alleen meer via haar eigen webshop, maar ook in haar eigen winkel in De Meern. Haar meubels zijn een lust voor het oog en een absolute aanwinst voor het interieur en assortiment van Katryne.Vintage Revivals - Katryne Utrecht

Katryne - Hoog Catharijne Utrecht

Vindépendant
Niet zomaar wijnen, maar wijnen met een verhaal. Steve Piqué verkoopt met hart en ziel enkel en alleen wijnen van onafhankelijke wijnmakers. Een aanrader is de biologisch dynamische wijn van Peter Jacob Kuhn. Bij het maken van een biologisch dynamische wijn wordt de wijngaard gezien als een levend systeem dat gevormd en gestuurd wordt door de stand van de maan, de sterren en de planeten. De uitwisseling tussen de  elementen aarde, water, lucht en vuur speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van biologisch dynamische wijn. Say no more, een wijn naar mijn hart.

Peter Jacob Kuhn - Katryne

Peter Jacob Kuhn - Katryne

Olive Dahl
Loes en Lois delen een liefde voor mode, styling en unieke vintage items. Deze liefde smolt samen in hun eigen kledingmerk Olive Dahl. In Katryne en hun webshop vind je bijzondere (en hele mooie!) vintage kledingstukken die ze met zorg vanuit de hele wereld hebben samengesteld. Op hun blog geven ze stylingtips en houden ze een diary bij over hun persoonlijke stijl. Ook leuk: het is lekker betaalbaar. Een feestje voor de vintage liefhebber.

Olive Dahl - Katryne Utrecht Olive Dahl - Katryne Utrecht 

Katryne
Radboutkwartier 23 (naast de Invito)
Open tot en met maart 2014.

Volg Katryne op Facebook!

Meer ontwerpers, merken, kunstenaars en barista’s
Ill Store, Het Ciderhuis, Junction Yard, Koffie Leute, Zwartse Barista, Independant Barista.

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.