OUTSPOKEN CONCEPT STORE IN DEN BOSCH

800_overzicht1 copy

Design Store

Majke Hüsstege is de eigenaresse van haar gelijknamige galerie. Volgens Majke moet kunst toegankelijk zijn voor iedereen – ook voor een wat jonger publiek. Om de drempel te verlagen startte ze vorig jaar zomer met Outspoken Concept Store als onderdeel van de galerie. Een goede combinatie, want je loopt eerst door de galerie met prachtige kunststukken en interactieve visuals om vervolgens bij de winkel terecht te komen. Op deze manier creëert Majke een tijdloos gevoel en brengt ze winkelbeleving naar een nieuw niveau.

“Concept Store” dekt dan ook niet helemaal meer de lading volgens Majke. “We neigen meer naar een designstore. Het woord concept store wordt tegenwoordig overal aan gehangen en raakt verzadigd. En dat is zonde want wij bieden net iets anders. We zoeken naar een mooie mix tussen toegankelijke producten en high end unieke designexemplaren. Ik stimuleer graag nieuw talent en streef er ook naar om die een podium te kunnen geven in de winkel. Een duwtje in de rug om hun gezicht te kunnen tonen aan de wijde wereld.”

Outspoken Concept Store

 

EEN SELECTIE VAN DRIE BIJZONDERE PRODUCTEN BIJ OUTSPOKEN CONCEPTSTORE

“Ik wou dat ik ook creatief was” – Lotte Holterman

Product Designer Lotte Holterman (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) betrekt graag mensen in haar ontwerpen en kwam met een geweldig idee. 26 verschillende mensen kregen van haar één minuut om een tafel, een theedoek of twee verschillende borden te tekenen. Vervolgens is ze het resultaat van 234 tekeningen op haar manier gaan interpreteren: van een kleine selectie maakte ze ontwerpen vanuit haar eigen interpretatie en talent. En deze ontwerpen zijn nu onder andere te koop bij Outspoken Concept Store. Op ieder pakketje zie je de foto van degene die het ontwerp heeft getekend met zijn of haar verhaaltje en en oorspronkelijke schets erbij. Love it!

Outspoken Concept Store

 Prijs: variërend tussen €21,50 – €26,50

Alfabots

Pleun, Bart, Appie en Elsje. Slechts een kleine greep uit de vele oer-Hollandse namen waarmee de Alfabots door het leven gaan. Deze kleurrijke robots zijn ontstaan vanuit de gedachte dat er teveel mooie materialen worden weggegooid. Geestelijk vader Jurrien van van Berkum struinde snuffelmarkten en kringloopwinkels af en creëerde deze kleine gerecyclede mini-sculpturen. Alfabots hebben allemaal een herkenbare menselijke of dierlijke vorm en sommige designs zijn voorzien van een lamp. Elke alfabot is uniek en draagt een Nederlandse voornaam die past bij zijn of haar karakter. Ze zijn wat aan de prijzige kant maar naar mijn idee zijn ze het dubbel en dwars waard.

Alfabot

Prijs: variërend tussen €100 – €300 

A.M. WESTEN

Ik steek het niet onder stoelen of banken – ik ben groot fan en daarom kan ik er maar niet over ophouden. Annemarie Westen creëert met haar label A.M. Westen stijlvolle sophisticated kleding en deinst niet terug voor conventies. De ontwerper van het label richt zich met haar kleding op vrouwen die zo oud zijn als ze zich voelen. En dat kunnen net zo goed dames zijn die de zestig levensjaren al zijn gepasseerd. Annemarie ontwerpt stukken die meedeinen met de bewegingen van het vrouwelijke lichaam door vouw- en overlap technieken met elkaar te combineren. Draag een stuk van A.M. Westen en je voelt je op en top vrouw. Oh yes, ik spreek uit ervaring want ik ben zelf in het trotse bezit van deze prachtige zijden blouse met leren details uit haar SS ’14 collectie.

Meer over A.M. WESTEN.

Talita Kalloe in A.M. WESTEN

Outspoken Concept Store

Verwersstraat 28

Den Bosch

Bezoek de website van Outspoken Concept Store of volg de winkel op Facebook of Instagram!

Om kunst toegankelijk te maken voor iedereen hanteert Galerie Majke Hüsstege de KunstKoop regeling. Dit betekent dat je tien procent van het totale bedrag kunt aanbetalen en de rest van het bedrag over een periode van drie jaar rente vrij aflost.


800_foto spiegel

Outspoken Concept Store

Outspoken Concept Store

Alfabot

Tekst en fotografie: Talita Kalloe
Foto Talita Kalloe in A.M. WESTEN: Ayo & Ola (Coco Plooijer)

One comment
  • Outspoken meets Zeg Maar Jij |
    Posted on augustus 16, 2014 at 12:35 pm

    […] Talita Kaloe from Zegmaarjij.com wrote an article about the Outspoken Designer Store. In her article she talks about our store and highlighted three specific artists: Lotte Holterman, Alfabots and A.M. Westen. You can find more pictures and read the article on http://www.zegmaarjij.com. […]

    Reply

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.