PORTRAIT

Ze blijven maar als paddenstoelen uit de grond schieten, al die fijne winkelconcepten. Zaterdag 1 maart stond ik in Haarlem voor de grote deuren van een voormalige paardenstal. Hier gaf concept store Portrait officieel het startsein voor een nieuwe creatieve broedplaats in Haarlem. In Portrait komen lokaal ondernemerschap, creatieve bedrijvigheid, kunst, mode en food samen. Het prachtige pand is buiten openingstijden bovendien ook te huur voor creatieve initiatieven.  

Portrait is ontstaan vanuit de behoefte om een inspirerende werkruimte te creëren in de binnenstad van Haarlem. Een ruimte waar like minded zelfstandige ondernemers kunnen werken en netwerken zonder weggekeken te worden. Eigenaren Karen Staal, Rogier van Straten (bekend van Trade Studio in Haarlem) en Daisy van Leeuwen wisten de voormalige paardenstal om te toveren in een prachtige open locatie met een industriële look en een inspirerende vibe. Waarom Haarlem? “Haarlem heeft dit nodig”, vertelt Daisy. “Het is een stad waar veel Amsterdammers naartoe trekken om te settelen. Maar een veel gehoord geluid is toch dat Haarlem de inspirerende concepten uit Amsterdam mist. Wij vonden het tijd om het heft in eigen handen te nemen en deze ruimte zelf te creëren.”

Een assortiment in beweging
Alles in Portrait is te koop. In de winkel vind je een bijzondere combinatie van mode, kunst, food, woonaccessoires en beauty. Als het zusje van Trade Studio vind je er vooral Scandinavische modemerken zoals Selected Femme en Samsoe Samsoe, A.O. en het cosmeticamerk L:A Bruket. Daisy: “Maar de balans in ons assortiment kan zo ook weer anders zijn. Portrait is een winkel die continu in beweging is en zichzelf vormt. Iedereen die hier binnenkomt ziet wel iets in deze ruimte. We gaan mee met de flow van de mooie mogelijkheden die op ons afkomen.” Portrait verkoopt naast kleding, kunst en accessoires ook heerlijke koffie, Evermore Thee, gezonde verse sapjes en homemade soepjes, koekjes en taartjes. Daarnaast is de ruimte te huur voor workshops, fotoshoots, exposities of andere inspirerende initiatieven. Eén voet in Portrait en je voelt je gelijk thuis.

Portrait - Haarlem

Portrait - Haarlem

Portrait - Haarlem

Portrait9
Portrait

Portrait8

 

Portrait

Portrait
Raamvest 29A
Haarlem

Ga voor meer informatie naar de website of volg Portrait op Facebook!

 

 

 

 

 

 

One comment

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.