Safia Minney: het belang van concept stores voor duurzame modemerken

Tekst: Talita Kalloe | Foto met Safia Minney door Ayo&Ola (Coco Plooijer)

Tijdens MINT op de Modefabriek deelt Safia Minney haar visie op de toekomst van de mode. Welke rol speelt duurzaam produceren in de huidige ontwikkeling van de mode-industrie en wat betekent dit voor winkeliers, inkopers en merken? De opkomst van concept stores speelt volgens Minney een belangrijke rol in het bieden van een platform aan duurzame modemerken. Een visie die ik deel. Ik vroeg Safia Minney om een toelichting:

“Concept stores zijn vaak gebaseerd op een lifestyle”, vertelt Minney. “Niet zelden komt deze levensstijl voort uit een duurzame visie. Het algemene verschil met de grote ketens en multibrand stores is dat concept stores in het bijzonder aandacht besteden aan het verhaal achter de merken die ze inkopen. In de winkel wordt het verhaal achter het product ook verteld. Door middel van een bijzondere productpresentatie. Of door de eigenaar of een gepassioneerde medewerker in de winkel zelf. Het gaat om de mix van een herkenbare levensstijl in combinatie met een intieme winkelbeleving en de identificering met het verhaal achter de merken.”

People Tree en concept store Charlie+Mary

Weet je nog, de blogpost over HARRY? De tanktops van het label HARRY  zijn in samenwerking met People Tree geproduceerd.

Harry - Charly+Mary

 

 

2 comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.