YOU ARE HERE

You Are Here in Eindhoven is in één woord prachtig. De winkel is een opzichzelfstaand concept dat iedere zes maanden van thema verandert. Maar You Are Here noemt zichzelf liever geen concept store: “Daar zijn er al zoveel van.” De winkel past desalniettemin perfect in mijn lijstje: creatief ondernemerschap met een goed verhaal.

Drie jaar geleden had niemand misschien nog van You Are Here gehoord. Maar vandaag de dag wordt de winkel bejubeld om het bijzondere concept, de winkelbeleving, de inspirerende samenwerkingen met multidisciplinaire ontwerpers en – uiteraard – de unieke collectie met zaligmakende modestukken die je niet snel ergens anders vindt. Niet direct geschikt voor de kleinere portemonnee, maar voor wie een fijne financiële meevaller heeft en echt iets bijzonders wil scoren: bij You Are Here ga je naar huis met masterpieces.

KENZO - You Are Here

You Are Here - Eindhoven

You Are Here - Eindhoven

You are Playful
Wat You Are Here naar mijn idee onderscheidt van andere concept stores is het gebruik van thema’s en wisselende concepten in de winkel. De naam You Are Here staat voor het bewustzijn dat je niet zomaar iemand bent, maar een uniek individu in een steeds veranderende wereld. Twee keer in het jaar gooit creative director Willemijn de Wit het assortiment en concept dan ook compleet om en brengt designers van verschillende disciplines bij elkaar. Momenteel is het thema: You Are Playful. Dit zie je aan het vrolijke kleurgebruik, de grote tafeltennistafel midden in de zaak en de speelse, bijna speelgoedachtige elementen. Vanaf februari volgt het concept ‘You are Local’, vol inspirerende samenwerkingen met ondernemers uit Eindhoven.

YOU ARE PLAYFUL

You Are Here - Eindhoven

De collectie
You Are Here heeft een eigen visie op mode. Hun collectie is eigentijds met een knipoog. Mensen komen hier echt naar binnen voor unieke en originele items. Spelen met kleuren is hun handelsmerk. Naast designerkleding van bekende en nog onbekende ontwerpers, verkoopt You Are Here ook toegankelijke woonaccessoires en lifestyleproducten om het geheel te ondersteunen en de prijs voor iedereen aantrekkelijk te maken. Ik vroeg Willemijn naar haar meest favoriete items uit de winkel:

Eley Kishimoto
Willemijn: “Ik ben zelf helemaal fan van dit ontwerpersduo uit London: Mark Eley and Wakako Kishimoto. Het duo is groot geworden met hun fantastische prints en hun gewaagde collaborations met auto- of foodmerken. Ze hebben zelfs meegewerkt aan een tuinhuisje in London. Ik hou van het kleurgebruik van dit merk, de uitdagende prints en de speelsheid in de ontwerpen. Ook leuk: het is een merk dat in weinig andere winkels wordt ingekocht.”

De intuitiefabriek

De intuitiefabriek

Eley Kishimoto

Prijs: trui €326 rok €226

Carven
“Carven is een Frans modehuis dat ieder seizoen zijn ontwerpen presenteert tijdens de international fashionweeks. Het label is pas drie jaar in de running maar doet het erg goed tussen de grote ontwerpers. Ik ben zelf vooral fan van het kleurgebruik en de perfecte snit. Overal is heel goed over nagedacht.”

Carven - YOU ARE HERE

Carven - YOU ARE HERE

Carven - YOU ARE HERE

Prijs: tas €785 schoenen: €625

Whirlabout van de Intuitiefabriek
“Dit design is gemaakt door drie jonge vrouwen van de Design Academy. Door de hitte van het kaarsje draait het propellertje rond. De dames werden voor dit ontwerp geïnspireerd door hun fascinatie als kind voor ronddraaiende engeltjes boven een brandende kaars. In hun ontwerp gebruikten ze de wetenschap van warmte om het moment van verwondering weer her te beleven en creëerden daarmee een bewegend landschap op tafel.”

De intuitiefabriek

IMG_2298 copy

IMG_2299 copy

Prijs: €28 (1 kaars) €48 (3 kaarsen)

Bless
“Bless is een conceptueel fashion- en product designlabel. De founders zijn de Franse Desiree Heiss en de Duitse Ines Kaag, een duo dat ook wel onder de oudere generatie bekend is. Bless behoort tot het groepje van mijn favoriete ontwerpers, omdat ze van alledaagse normale producten iets surrealistisch weten te maken. Alles is gemaakt met een speelse twist. Kijk maar naar de haarborstel en het bestuurbare autootje met dienblad. Hun allereerste ontwerp Bless N°00 (pruiken van bont) werd direct opgepikt door Maison Martin Margiela.”

BLESS

IMG_2282 copy

Prijs: bestuurbaar autootje met dienblad €280

Over You Are Here
Eigenaresse Ellen Abers en creative director Willemijn de Wit zijn de drijvende krachten achter het inspirerende retailconcept You Are Here. De winkel opende in 2010 haar deuren en won vorig jaar de Dutch Retail Experience Awards van Goodbrandz. In de designstad van Nederland werkt You Are Here ambitieus samen met musea, veelbelovende ontwerpers en collega-ondernemers in verschillende disciplines. Ieder half jaar verandert de winkel van decor en concept om de consument continu te blijven prikkelen en verrassen. In de buurt? Neem dan absoluut een kijkje.

You are HEre

You Are Here - paskamer

KENZO - You Are Here

800_IMG_2257 copy

GLAMCULT - YOU ARE HERE

Kleine Berg 32A
Eindhoven
040 296 2001
www.youarehere.nl

Volg You Are Here op Facebook, Twitter en Instagram!

Openingstijden
Maandag 13:00 – 18:00
Dinsdag t/m donderdag 10:00 – 18:00
Vrijdag: 10:00 – 21:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00

 

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.