Hoofdredacteur en oprichter Soulstores.com

Online

Soulstores.com is de oudere zus van zegmaarjij.com (ZMJ). Na drie jaar geschreven te hebben over concept stores en bijzondere winkel- en lifestyle concepten, vond ik het tijd om van ZMJ een platform te maken waar je u tegen zegt. Vanuit mijn werk als freelance journalist voor vakbladen in de mode-, lifestyle- en retail, ontdekte ik dat er een nieuwe generatie retailers en ondernemers opstond die op hun manier een steentje bijdragen aan een stijlvolle, bewuste en duurzame levensstijl. Op soulstores.com breng ik winkels en ondernemers in beeld die naar mijn idee durven te breken met traditionele systemen. En die op een positieve manier bijdragen aan een duurzame wereld en een bewuste manier van leven. Meer weten over het verhaal achter Soul Stores? Lees hier verder.

STOREREPORTS | Reportages van bijzondere winkelconcepten in Nederland

Concept stores zijn gebaseerd op een levensstijl. Branches vervagen, disciplines (mode, wonen, kunst en food) komen samen en het bewustzijn voor het belang van duurzaam ondernemerschap zag ik als een rode draad terugkomen. Er schuilen bijzondere verhalen achter de visie van de ondernemer en de producten die hij voor zijn concept selecteert.  Wat drijft deze ondernemers? En wat is het verhaal achter de producten uit een winkel die je niet zomaar elders vindt? Ik ga op bezoek bij de pareltjes onder de winkelconcepten in Nederland, interview de eigenaar van de winkel en leg de beleving vast in fotografie. Lees de storereports op Soul Stores.

 

STORIES | Ondernemers die spelen met de status quo

In de rubriek Soul Stories post ik exclusieve interviews met ondernemers die durven te breken met conventies in een vastgeroest systeem. Want in een tijd waarin traditionele systemen niet meer blijken te werken, ontstaan vaak de mooiste ideeën. Zo interviewde ik Bernd Damme van House of Eleonore, Margo den Ouden van 46Dresses en Dirk Vis van het duurzame sokkenlabel Qnoop.

GASTBLOGGERS | Kennis delen doe je samen

Op Soulstores.com werk ik samen met gastbloggers, winkels en fotografen die passen binnen de stijl en visie van het online magazine. Zo schrijft Vera de Ruijter van de webshop Brainy Days over de meest bijzondere labels en het verhaal van de ontwerper. Zo houdt kledingbibiotheek Lena the Fashion Library een maandelijks dagboek bij. En zo fotografeert Jonna van Hesteren exclusief bijzondere winkels in het zuiden van Nederland. Ik ga op zoek naar de talenten, brief ze en doe de eindredactie.

Soulstores.com